Bose Bluetooth speakers – Groots geluid, compact formaat

bose bluetooth speakers

Bose is al jaren één van de toonaangevende audiomerken in Hifi-land. Als geen ander heeft het Amerikaanse merk de kwaliteit om een groots geluid te toveren uit compacte luidsprekers. Die kernkwaliteit is dan ook terug te vinden in de Bluetooth luidsprekerlijn van Bose.

Veel consumenten hechten bij Bluetooth-speakers waarde aan het feit dat ze compact van formaat zijn. Door een compact formaat zijn de draadloze luidsprekers makkelijk mee te nemen voor gebruik buitenshuis, zoals een dagje aan het strand, bij het zwembad of in het park. Toch vinden consumenten het ook belangrijk dat er goed geluid komt uit de Bluetooth-speaker. Kortom: Bluetooth-speakers moeten niet te groot zijn, maar wel een groots geluid leveren. Een interessant spanningsveld.

Putten uit ervaring

Fabrikanten breken hun hoofd over dit vraagstuk. Hoe kunnen ze compacte speakers bouwen met een goed geluid voor een betaalbare prijs? Een moeilijk vraagstuk. Bose heeft het antwoord gevonden met de SoundLink-serie, getuige de SoundLink Mini II, SoundLink Colour en SoundLink III. Deze draadloze luidsprekers zijn compact van formaat, maar leveren een groots geluid.

Om een groots geluid uit kleine luidsprekers te toveren, heeft Bose geput uit de jarenlange ervaringen met de Bose 3-2-1 lijn. Deze revolutionaire 2.1-set was in staat om uit compacte speakers, ondersteund door een subwoofer, een kamervullend geluid te produceren. Deze serie legde Bose geen windeieren en wordt gezien als één van de grootste successen uit de historie van het Amerikaanse merk. Vandaag de dag is de 3-2-1 lijn nog steeds terug te vinden in menig woonkamer.

Bose-SoundLink-Bluetooth-speaker-III

Buitenshuis en binnenshuis

De geavanceerde audiotechnologie uit de 3-2-1 lijn vormt de basis voor de huidige lijn Bluetooth speakers. Reviewers verbazen zich keer op keer over het feit dat de compacte Bose Bluetooth-speakers in staat zijn zo’n ruimtelijk en vol geluid te produceren. Daardoor zijn de draadloze luidsprekers uit de SoundLink-lijn niet alleen geschikt voor gebruik buitenshuis, maar ook voor gebruik in huis. Het geluid is namelijk zo ruimtelijk dat de SoundLink-speakers moeiteloos door kunnen voor een degelijke stereo-luidspreker.

De Bluetooth-speakers van Bose beschikken over een ingebouwde accu, waardoor de gebruiker urenlang draadloos gemak ervaart. Bluetooth is aanwezig voor draadloze communicatie met onder meer tablets, smartphones en pc’s. De SoundLink III is de grootste uit de serie, gevolgd door de strakke Mini II en de hippe Colour.

Laat een reactie achter