Bowers & Wilkins speakers – een toonaangevend merk

685_black-ash_offBowers & Wilkins is al jaren het toonaangevende merk als het gaat om Hifi-producten. In 2016 vieren ze alweer hun 50 jarig jubileum en in die 50 jaar produceren ze constant degelijke producten met oog voor detail en afwerking. Bowers & Wilkins is binnen de Hifi wereld een vooruitstrevende fabrikant doordat ze veel onderzoek doet naar optimalisatie van speakers. Het doel is altijd om het geluid zo natuurlijk mogelijk weer te geven. De speakers van Bowers & Wilkins kenmerken zich door een warme en volle sound die over de hele wereld worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de 800 series Diamond speakers die te vinden zijn in de bekende Abbey Road Studios in Londen. Het is niet voor niets dat de 685 S2 een gerenommeerde What Hifi? Award won voor beste stereo speaker. 

De 600 serie 

Wanneer we kijken naar de nieuwe 600 serie, dan zien we dat B&W speakers heeft geproduceerd die uitmuntende audio prestaties combineren met een aantrekkelijke prijs. Een dergelijke geluidsweergave is alleen te realiseren door middel van een zeer zorgvuldig ontwerp. B&W maakt gebruik van de tweeter technologie die ontleend is aan de bekroonde CM10 speaker van Bowers & Wilkins, zoals nieuwe woofers met twee lagen aluminium. Deze zorgen voor nog betere prestaties.

Ongeacht het formaat klinkt muziek uit een speaker van de 600 serie altijd goed. Van home-cinema toepassingen in grote ruimtes tot compacte aan de wand gemonteerde luidsprekers in een kleinere ruimte, elke speaker levert een verbluffend goede geluidsweergave.

B&W 685 S2 boekenplankspeaker 

De Bowers & Wilkins 685 S2 is de grootste boekenplankspeaker uit de 600 serie. De B&W 685 S2 is veelzijdig doordat hij op vele manieren te plaatsen is. De 685 S2 kan bijvoorbeeld op een stand staan, op een boekenplank, tegen de wand of in een audio-videomeubel worden geplaatst. Hij is ook ideaal voor stereo- en home theatre toepassingen.

De dubbele dome tweeters in de 685 S2  bestaan uit een dome die van dun aluminium is gemaakt, waardoor de tweeters licht van gewicht zijn. Daarnaast zijn de tweeters van de kast ‘ontkoppeld’, wat resulteert in een hoge tonen weergave die helder en precies is. Optimaal geluid vanuit Hifi speakers is daarom voor iedereen binnen handbereik: de 600 serie is zo ontworpen dat hij binnen de meeste toepassingen en in bijna elke ruimte past.

De tweeweg 685 S2 beschikt niet alleen over een losgekoppelde, dubbele dome tweeter van aluminium, maar ook over een 6.5-inch driver voor het volledige bereik. Deze is gemaakt van woven Kevlar waarbij er  gebruikgemaakt wordt van stofkappen met een anti resonantieplug. Dit levert een verbluffende geluidskwaliteit op. De tweeter is ook losgekoppeld van de hoofdkast en bevindt zich fysiek gescheiden in zijn eigen holte, waar een ring van gel hem tegen trillingen beschermt. Dit zorgt voor een natuurlijker en ruimtelijker geluid.

De Bowers & Wilkins 685 S2 boekenplankspeakers zijn verkrijgbaar in een zwarte en witte versie.

Laat een reactie achter