Focal Aria 900: een nieuwe mijlpaal voor Focal en een nieuw hoofdstuk in de Hifi-technologie 

aria900_1Focal, fabrikant van hifi speakers, heeft met de Aria 900 reeks een serie speakers op de markt gebracht die op den duur de Chorus 800 V-reeks zullen vervangen. De Aria 900 serie is de eerste speakerreeks van Focal waarbij gebruik is gemaakt van de zogenaamde F-conus. Deze kan goedkoper worden gefabriceerd dan een handgemaakte W-conus. De Aria 900
serie werd door What Hi-FI? Bekroond met een vijf sterren award. Ontworpen en geproduceerd in Frankrijk, zijn de speakers van Focal Aria voorzien van onder andere gloednieuwe speaker drivers met Flax cones en nieuwe TNF aluminium/magnesium dome tweeters. Er is duidelijk niet bespaard als het gaat om het maximale luisterplezier. Het brede scala aan Aria 900 producten is ideaal voor stereo- en home cinema audiosystemen. De twee 8 inch woofers van het Aria 948 model markeren een terugkeer naar de ware hifi speakers. De Aria 926 vloerstaande speakers zorgen voor uitmuntende resultaten wanneer ze gecombineerd worden met de CC 900 en een paar SR 900 speakers.  

Vloerstaande speakers

Aria 948
Deze 3-weg vloerstaande speaker symboliseert de terugkeer van de ‘echte’ akoestische speaker. Een nieuw type 3-weg speaker van 81/4” (21 cm) zorgt voor een intense en gecontroleerde bas.  De ARIA 948 heeft een zeer stabiele ondergrond door de aluminium legering met verstelbare spikes. Daarnaast is de speaker voorzien van een vloergerichte opening voor een grotere weergave van lage tonen. De ARIA 948 is qua bereik het meest geschikt voor ruimtes van ongeveer 30m2 en met een luisterafstand van ongeveer 3,5 meter.

Aria 926
De Focal ARIA 926 is een robuuste 3-weg vloerstaande speaker.  De ARIA 926 is een betaalbare audiofiele speaker en is ideaal voor ruimten van 20m2 met een aanbevolen luisterafstand van 3 meter. Door het gunstige prijskaartje is deze speaker geschikt als instapmodel voor de high-end markt. Alle soorten muziekliefhebbers zullen daarnaast blij zijn met de akoestische eigenschappen van de ARIA 926.  De opbouw is een drieweg met basreflex. De top-end komt voor rekening van de inverted dome tweeter, die is gemaakt van magnesium met aluminium. De rest van de drie units zijn vervaardigd van vlas. Eén voor de middentonen, de andere twee voor de basweergave. De basunits hebben twee poorten tot de beschikking voor het laag. Het rendement van de Focal Aria 926 is bijzonder hoog, waardoor er niet per definitie een zware versterker achter de luidspreker geplaatst hoeft te worden.

Boekenplank speakers

Aria 906
De Aria 906 is voorzien van een geraffineerde akoestiek dankzij het gebruik van de juiste materialen. Deze 2-weg speaker stelt gebruikers in staat om van alle kwaliteit van de Focal Aria 906 boekenplank speaker te genieten. De Aria 906 wordt aanbevolen voor ruimtes met een afmeting van 15m2 en vanuit een luisterafstand van 2,5 meter.  De Focal Aria 906 bezit alle kwaliteiten van de Aria-serie, namelijk een high-end akoestisch geluid, hoogwaardige materialen en een fraaie afwerking. De speaker beschikt over een nieuw ontwikkelde TNF tweeter en Flax conus. Dankzij deze conus levert de boekenplankspeaker neutrale en verfijnde geluidsprestaties.

Central speaker

Aria CC900
De Aria CC900 2-weg center speaker kan eenvoudig worden gecombineerd met de front speakers. De CC900 werd ontwikkeld met speciale aandacht om een sonische samenhang te verkrijgen voor alle configuraties. De speaker is geschikt voor ruimtes van 20m2 met een luisterafstand van 3 meter. De Focal Aria CC900 is een ideale center speaker om met de rest van de Docal Aria serie een home cinema set op te bouwen.

Surround speaker

Aria SR900
De Focal Aria SR 900 is een 2-weg surround speaker met dezelfde akoestische kenmerken als de andere speakers van de Aria serie. De SR 900 is samengesteld uit twee 5 inch (13 cm) woofers en flax cones, waardoor er een natuurlijk geluid met een volle bas ontstaat. De beide TNF aluminium/magnesium dome tweeters zorgen voor een soepeler geluid. Dankzij zijn slanke behuizing is de SR 900 speaker zeer compact. Hij is daardoor eenvoudig te integreren in het interieur dankzij het Polyfix ophangsysteem.

 

Laat een reactie achter