Waarom Bowers & Wilkins zo goed is

Bowers Wilkins

Bowers & Wilkins is één van de uithangborden van de Britse Hifi-wereld. Opgericht na de oorlog (1966 in Worthing) is de Britse speakerfabrikant uitgegroeid tot een toonaangevend merk. Bowers & Wilkins levert producten in alle soorten en maten, van exclusieve pareltjes van een paar duizend euro per stuk tot speakers voor een wat meer bescheiden budget. Eén ding staat buiten kijf en dat is de superieure geluidskwaliteit. Want dat het vakmensen zijn bij Bowers & Wilkins, dat staat als een paal boven water.

Toonaangevend en vooruitstrevend

Bowers & Wilkins is bovendien één van de grondlegger van de Britse Hifi-kwaliteit, zoals we die vandaag de dag kennen. Britse Hifi-producten laten zich omschrijven als zeer deugdelijke producten met oog voor detail en afwerking. Het geluid laat zich typeren als warm en vol, met aandacht voor alle frequenties van het geluidsspectrum. Naast Bowers & Wilkins zijn ook Monitor-Audio, KEF, Musical Fidelity en in mindere mate Q Acoustics belangrijk geweest in de Britse Hifi-geschiedenis.

Dan de techniek. Bowers & Wilkins wordt gezien als een vooruitstrevende fabrikant. Daar heeft het merk voor een deel ook de hoge status binnen de Hifi-wereld aan te denken. Nog steeds wordt het merk nog overladen met prijzen en lovende reviews. Bowers & Wilkins verricht veel onderzoek naar geluid en technieken om de luidsprekers nog verder te optimaliseren. Geluid moet klinken zoals de artiest het ooit bedoeld heeft, dat is de insteek. In veel luidsprekers, zoals de CM- en 600-serie, maakt het audiomerk gebruik van ontkoppelde tweeters, zodat deze onderdelen geen last hebben van trillingen vanuit de rest van de speaker.

Ontwikkelingen

Naast de klassieke Hifi sluit het Britse high-end merk zijn ogen niet voor ontwikkelingen in de Hifi-wereld, zoals de opkomst van digitale muziek en streaming. Met de draadloze speaker Zeppelin schrijft Bowers & Wilkins streaminggeschiedenis. Deze sigaarvormige luidspreker richt zich volledig op nieuwe media en streaming audio, al wordt het welbekende Bowers & Wilkins-geluid nimmer uit het oog verloren.

De Zeppelin blijkt een enorm succes en het duurt niet lang voordat Bowers & Wilkins met meer draadloze speakers op de proppen komt. Het merk komt met de A5 en de A7 op de proppen, twee hoogwaardige streamingspeakers. Bowers & Wilkins slaagt er met de compacte streamingspeakers in om een warm geluid te produceren. Volgens de Britse fabrikant is een speciale toetervormige inwendige pijp voorzien van putjes het geheim. Verder lanceert het Britse merk ook een serie hoofdtelefoons, die in rap tempo een hoge positie verwerven in de wereld van de hoofdtelefoons.

Kortom

Met Bowers & Wilkins zit u altijd goed. Natuurlijk is geluid een kwestie van smaak, maar hoe veelzeggend is het dat er nauwelijks negatieve geluiden zijn te horen over Bowers & Wilkins? Volgens ons: veelzeggend.

Laat een reactie achter