Waarom inbouwluidsprekers zo populair zijn

Plafond- en muurluidsprekers zijn bezig aan een opmars. Deze luidsprekers bevinden zich buiten ieders gezichtsveld en dat is voor veel mensen een pré. Bovendien ogen inbouwluidsprekers strak, omdat de muziek vanuit de muur of het plafond lijkt te komen. Hificorner.nl verkoopt een groot aantal inbouw speakers. Er zijn modellen voor compacte ruimtes als de hal, de keuken of de badkamer en er zijn hoogwaardige inbouwluidsprekers die zorgen voor een prachtig stereogeluid in bijvoorbeeld de woonkamer.

Bespaar ruimte

Een mooie inrichting is tegenwoordig steeds belangrijker. Veel mensen hebben liever geen ruimteopslokkende luidsprekerset in hun woonkamer staan, temeer wanneer er een beperkte ruimte is voor het interieur. Een inbouwluidspreker biedt de oplossing. Doordat deze luidsprekers tot het frontje worden weggewerkt in een plafond of muur, nemen deze speakers geen ruimte in beslag. Bovendien ogen inbouwspeakers strak. De werking van inbouwluidsprekers is hetzelfde als andere speakers: in de meeste gevallen worden ze aangesloten op een versterker of receiver. Ook worden inbouwluidsprekers goed in combinatie met Sonos-, HEOS- of Bluesound-systemen. Bekijk de mogelijkheden op onze website of vraag onze Hifi-specialisten voor meer informatie.

In het plafond of in de muur

Er is een wezenlijk verschil tussen plafond- en muurluidsprekers. Plafondspeakers zijn bij uitstek geschikt voor achtergrondmuziek in kleine en grote ruimtes, maar kunnen ook dienen als achterluidsprekers in een volwaardige home cinemasysteem (tenminste 5.1). Plafondluidsprekers bieden geen hoogwaardig Hifi-geluid, al zijn er uitzonderingen zoals de CCM-serie van Bowers & Wilkins of de Bose 191 inbouwspeakers. Hoewel plafondspeakers erg handig zijn, leveren muurluidsprekers over het algemeen betere geluidsprestaties. Ondanks dat verschil hebben veel fabrikanten inbouwspeakers ontwikkeld die zowel in het plafond als in een muur zijn te plaatsen. Bekijk de mogelijkheden op onze website of vraag onze Hifi-specialisten voor meer informatie.

Wanneer plaatsen

Gaat u de woonkamer verbouwen? Wilt u luidsprekers zoveel mogelijk uit het zicht hebben staan? Vindt u inbouwspeakers mooi? Wilt u onder de douche muziek luisteren? Er zijn genoeg redenen te verzinnen om te kiezen voor een inbouwspeaker. Naast wegwerken zijn inbouwspeakers ook het overwegen waard indien u rechthoekige kamer hebt. In rechthoekige ruimtes kan het lastig zijn om met staande luidsprekers een evenredige verspreiding van het geluid te krijgen. Het is maar net wat u wilt.

Laat een reactie achter