Witte speakers top 10 merken

In een modern interieur passen vaak geen speakers met een houten afwerking. De kleur staat niet bij de rest van het interieur en omdat niet alle speakers even vrouwvriendelijk zijn (ze zijn vaak te groot in de ogen van de vrouw) is er steeds meer vraag naar witte speakers. Witte speakers die ook nog eens goed klinken. Ze bestaan wel, maar je kunt ze niet overal gemakkelijk vinden. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met luxe witte speakers. Witte speakers in allerlei formaten, zoals witte boekenplank speakers, witte zuilspeakers en complete witte home cinema sets.

Bij een witte speaker set horen natuurlijk ook witte subwoofers en eventueel witte center speakers, mits je naar een 5.1 of misschien wel een groter systeem wilt.

Waar moet je op letten bij witte speakers

Naast dat een speaker goed moet klinken, is bij een witte speaker de afwerking ook van belang. Vaak zijn witte speakers afgewerkt met een hoogglans afwerking. Enkele merken voeren ze ook uit zonder hoogglans afwerking. Bij met name goedkopere speakers zie je soms dat witte speakers niet mooi zijn afgewerkt, of ze zijn toch niet echt wit. Omdat witte speakers vaak worden gespoten is het van belang dat dit niet maar een enkele laklaag betreft, is dat wel het geval? Dan zie je vaak witte puntjes in de afwerklaag en is deze niet egaal. Niet fijn als het juist een onderdeel van je leefruimte is. De betere speaker merken werken de speakers goed af en voorzien de speakers van meerdere laklagen, waardoor een egaal oppervlak ontstaat.

Wij hebben na lang zoeken ook een paar speakers gevonden die wit zijn en mat zijn afgewerkt. Ideaal als je geen glimmende speakers in je huis wilt.

Wit speakerdoek voor witte speakerfronts

Naast de afwerking van de speaker, is het ook van belang om te weten of er wel een wit speakerfront bij de speaker wordt geleverd. Speakerfront of speakergrill, we bedoelen het stukje doek ter bescherming van de woofers. Veelal is dit niet het geval, heb je net witte speakers gekocht, pak je ze uit, zit er een zwart stoffen front bij.

In sommige gevallen zoals bij speakers van het merk Dali, zijn witte front optioneel verkrijgbaar. De prijs wisselt per serie, maar vaak liggen de kosten rond de 30 euro per speakerfront voor een boekenplank speaker.

Zijn er geen witte speakerfronten leverbaar voor jouw witte speakers, geen probleem. Je kunt ze vrij gemakkelijk vervangen door gebruik te maken van wit speakerdoek. Voor nog geen 30 euro heb je voldoende speakerdoek om twee speakers te voorzien van witte fronten. Het monteren van speakerdoek is vrij eenvoudig.

Witte speaker merken

Ondanks de ruime keuze in speaker merken maakt niet elk speaker merk ook witte speakers. We hebben daarom een top 10 gemaakt van speaker merken die witte speakers produceren.

Q Acoustics

Het Engelse merk Q Acoustics heeft veel keuze in Engelse speakers. Ze noemen zichzelf het meest betaalbare speaker merk. Ze hebben vier speaker series, beginnend bij de 2000 serie. Sinds  2015 hebben ze ook de nieuwe 3000 serie en de toplijn van Q Acoustics de Concept serie met de Concept 20 en Concept 40. Bijna al deze speakers zijn goed bevonden door de zwarte testen van What hifi, het Engelse audio en hifi magazine. Q Acoustics staat bekend om goede geluidskwaliteit, een van de beste in zijn prijsklasse en een hoogwaardige afwerking. De nieuwe 3000 serie, met de 3010 en 3020 boekenplank speakers zijn fantastisch afgewerkt. De grote broer, de vloerstaande 3050, zijn net zo mooi afgewerkt. Deze speakers zijn allemaal afgewerkt in hoogglans wit. Ze glimmen hierdoor wel een beetje, maar maak je geen zorgen over een spiegelend object in je leefruimte. De speakers zijn overigens ook in andere afwerkingen leverbaar, maar dan zijn ze niet wit.

De Concept serie van Q Acoustics is uitsluitend leverbaar in hoogglans wit of hoogglans zwart. Beide speakers beschikken over een pianolak kwaliteit. Het is de toplijn van Q Acoustics en dat zie je direct terug in de afwerking. Ze worden jammer genoeg wel met zwarte speakerfronten geleverd. Maar niet getreurd, ze zien er veel beter uit zonder speakerfront.

Dali

Dali is het Deense speaker merk van Audio North. Ze hebben veel verschillende speaker series die over het algemeen relatief snel worden vervangen voor een nieuwe speaker lijn. Dit is goed om te onthouden, ga je voor speakers van Dali en wil je over 5 jaar je set weer uitbreiden, dan is de kans groot dat je ze niet meer bij de Dali dealer kan bestellen. Dali is zover wij weten het enige speaker merk waarbij je optioneel witte speakerfronten kan bestellen. Echt wit zijn ze overigens niet, ze zijn eerder licht grijs, zoals wij zelf hebben ondervonden.

Bose

Het Amerikaanse Bose is al jaren meester in het maken van kwaliteit speakers en zijn vooral heel erg goed in het ontwikkelen en produceren van compacte speakers met het geluid van een hele grote speaker. Ze doen dit wel vaak met hulp van een compacte subwoofer. Maar deze subwoofer kan je ook achter de bank verstoppen. Bose heeft ook een ruim assortiment met witte speakers, zowel voor binnen als buiten geschikt. Ideaal als je in je veranda ook van muziek wilt genieten. Bose heeft 2.1 systemen, bestaand uit twee zeer compacte speakers en een subwoofer en complete 5.1 systemen met een center speaker, vier satelliet speakers en een subwoofer. Al deze speakers worden in het mat wit geleverd. Daarnaast beschikken ze over compacte boekenplank speakers welke ook zeer geschikt zijn om op te hangen. De beugels worden zelfs mee geleverd. Zoals de Bose 161 boekenplank speakers. Natuurlijk ook leverbaar in wit.

Monitor Audio

Traditionele speakers vind je bij het Engelse Monitor Audio, kwaliteit en degelijkheid staan voorop. Ze maken alles zelf bij Monitor Audio, de speakerkasten zijn zeer goed afgewerkt en als je witte speakers van Monitor Audio koopt dan zie je direct dat er niet een enkele laklaag is gebruikt. Ze zijn veelvuldig gespoten in een prachtige hoogglans speaker. In bijna alle lijnen van Monitor Audio kan je witte speakers terugvinden. Zowel de Radius serie, dit is de serie met zeer compacte speakers, als in de traditionele lijnen. De Apex lijn is leverbaar in wit en zwart, dit is de high-end compacte speakerlijn van Monitor Audio. De traditionele hi-fi speakers van Monitor Audio zijn de Silver en Gold serie. In beide series kan je een grote variatie aan speakers verwachten met uitstekende geluidsweergave en na genoeg perfecte afwerking.

KEF

KEF heeft al ruim 50 jaar ervaring met de ontwikkeling van Hifi luidsprekers. Ze hebben een groot assortiment en bijna in elke speaker serie van KEF is wel een witte variant te vinden. Ze zijn een van de weinige speaker fabrikanten met een high end speakerlijn in de kleur wit. Zoals de Reference speakers van Kef en de Blade speakers.

Speakers onder de € 1500 euro per stuk vind je vooral in de R serie van KEF, alle speakers in deze lijn, zowel de boekenplank als de grote zuilspeakers, zijn leverbaar in hoogglans wit.

Sinds het 50 jarige bestaan van KEF hebben ze een jubileum uitgebracht, de KEF LS50. Dit is een compacte boekenplank speaker met de geluidseigenschappen van een zuilspeaker. Deze speaker is sinds medio 2014 ook leverbaar in de kleur wit en dat maakt de LS50 van KEF misschien wel de meest bijzondere witte speaker. De woofer en tweeter (voor hoge en lage tonen) zijn samengevoegd in een enkele unit. Dat maakt de speaker niet alleen bijzonder, maar komt ook de geluidskwaliteit ten goede. De speakers worden zonder front geleverd, wat ook beter is, want de woofers in deze speaker mogen gezien worden. Kies je voor de witte variant dan krijg je een metaalblauw kleurige woofer. Bij de zwarte variant zit er een brons kleurige woofer in.

Bowers & Wilkins

Al jaren is Bowers & Wilkins het speakermerk voor de audiofiel, maar naast de beroemde 800 Diamond serie hebben ze ook een hele betaalbare lijn, waarin de technieken van de toplijn in zijn verwerkt. Zoals de in 2014 verdiende 600 serie van Bowers & Wilkins, de S2 generatie. Voor ongeveer € 500 euro heb je al een stereo set Bowers & Wilkins 686 S2 boekenplank speakers in de kleur wit. Geleverd met een grijs speakerfront. De gehele nieuwe 600 S2 serie van Bowers & Wilkins is in het wit leverbaar. Ook de subwoofer en de centerspeaker.

De CM serie van Bowers & Wilkins is één van de beste speakerlijnen die op dit moment verkrijgbaar is. Je krijgt de nieuwste speaker technologie voor een acceptabele prijs. Een zuilspeaker van Bowers & Wilkins de CM8 S2 zit op € 950 euro per stuk en daarmee haal je in deze klasse het beste in huis wat er op dit moment verkrijgbaar is. De speakers zijn leverbaar in hoogglans wit, hoogglans zwart is ook mogelijk. De afwerking is van zeer hoge kwaliteit.

Davis Acoustics

Het Franse Davis Acoustics maakt alles nog zelf, in de champagne streek Troyes werkt het Franse familiebedrijf hard aan zijn eigen speakerlijn. Kenmerkend door zijn volle en warme, maar toch heldere klank hebben ze sinds kort ook enkele witte speakers in het assortiment, voor een verbazende prijs. De Maya serie is leverbaar in het mat wit en je hebt al een set Maya speakers voor ongeveer € 375 euro per stuk (€ 750 euro).

Yamaha

Het Japanse merk Yamaha maakt bijna alles, motoren, piano’s en nog veel andere muziekinstrumenten. Ze maken ook audio apparatuur voor thuis en dat doen ze heel erg goed. Naast de versterkers en surround receivers van Yamaha hebben ze een prachtige speakerlijn, kenmerkend door een heldere klank. Luister je graag naar akoestische muziek? Vergeet dan zeker de speakers van Yamaha niet! Yamaha heeft namelijk een hele brede lijn met speakers. Zo hebben ze al een hoogglans witte subwoofer voor minder dan € 200 euro. Vooral de Home Cinema 5.1 systemen van Yamaha kunnen worden geleverd met witte speakers. Onder de € 500 euro heb je al een compleet speaker systeem van Yamaha in de kleur wit. Veelal hebben de speakers van Yamaha een hoogglans afwerking. De buitenspeakers van Yamaha zijn voorzien van een matte beschermde coating.

Focal JMlab

De speakers van Focal zijn volledig Frans. Ze maken bijna alle onderdelen van de speakers zelf in Frankrijk. Ondanks dat het merk wellicht niet heel erg bekend is maakt het zeer goede producten met een warme klankkleur. Focal heeft een beperkt assortiment witte speakers. De Easya lijn van Focal is leverbaar in het wit en het leuke van deze speakers is ook dat ze draadloos zijn. De zuilspeakers uit deze lijn zijn te bedienen via je smartphone, smart watch of tablet. Draadloos zijn ze niet helemaal, want ze hebben wel stroom nodig. Omdat de versterker en de wireless modules zijn ingebouwd hebben ze geen versterker nodig.

Jamo

Het Deense merk Jamo is al jaren een betrouwbaar speakermerk waarbij de focus ligt op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het assortiment witte speakers bij Jamo is groot: van compacte boekenplank speakers tot zuilspeakers. Daarnaast biedt Jamo ook een ruim assortiment aan 5.1 systemen in de kleur wit. De populaire S600 serie van Jamo is leverbaar als compleet 5.1 systeem met witte centerspeaker, witte surround speakers en een witte subwoofer.

Witte speakers zijn niet overal te koop, wij hebben de meeste merken gevonden bij Hificorner.nl. Je kunt hier de meeste merken witte speakers kopen.